Bygga hus

Vi följer dig från planering till slutförande

När det kommer till att bygga ett nytt hus finns det ett antal olika entreprenadformer att välja mellan. Hos oss kan du antingen välja att låta oss ta hand om och ansvara för bygget från första början ända tills det färdiga huset står klart, en så kallad totalentreprenad, eller välja en delad entreprenad där du själv tar visst ansvar över planering och utförande och endast överlåter vissa sysslor åt oss.

Vilken typ av tjänst du väljer beror dels på budget, men även på vilka grundkunskaper om husbyggande som du besitter samt vilken tid du har att lägga på byggprojektet. Vi arbetar även med en rad olika hustyper och kommer gärna med rekommendationer om du känner dig osäker.

Kontakta oss om du är intresserad av att bygga ett nytt hus så kan vi tillsammans diskutera fram en lösning som passar just dig. Vi erbjuder en personlig kontakt under hela arbetsprocessen så att du som kund ska känna dig helt trygg med att låta oss ta hand om vad som kan vara ditt livs största investering.

Totalentreprenad

Genom att låta oss ta ett övergripande ansvar för hela byggprocessen slipper du handskas med ett flertal olika leverantörer och hantverkare och kan fokusera på att styra bygget genom oss på ett smidigt sätt.

Vi ser till att ha en öppen kommunikation gentemot dig som kund under hela byggprocessen och strävar efter att vara flexibla när det kommer till eventuella förändringar och nya önskemål.

När kontraktet gäller totalentreprenad tar vi hand om allt under själva bygget. Du behöver endast engagera dig i hur du vill att det nya huset ska se ut samt vilka bekvämligheter etc som du är intresserad av. Vi har erfarenhet av många byggen och vet hur man ska arbeta för att ta fram det bästa i byggmaterialet och skapa hållbara och vackra boenden för framtiden.

husritning

Delad entreprenad

Är du intresserad av att ta ett större personligt ansvar över byggandet finns det möjlighet att välja en så kallad delad entreprenad. Vi kommer i förväg överens om vilka delar av bygget som ska skötas av oss respektive av dig och anpassar byggplanen efter den tid och de resurser båda parter har. Vi arbetar flexibelt med delad entreprenad och försöker få fram en byggplan som är skräddarsydd för varje kunds intressen och behov.

Vi arbetar med hus i många olika material

Här kan du få hjälp med att bygga ett nytt hus i det material du önskar. Vi bygger hus av bland annat betong, sten och trä samt kan även vara behjälpliga med konstruktion av Attefallshus (såväl färdigproducerade, som byggda från grunden).

Hus i betong

Ett betonghus är prisvärt och hållbart och går att producera på en rad olika sätt. De kan formgjutas på plats eller så kan man arbeta med prefabricerade väggar som endast ska monteras på plats. Oavsett vilken byggmetod du väljer kan vi se till att du får ditt betonghus precis som du vill ha det.

Hus i sten

Många arkitekter väljer idag att arbeta med hus i sten på grund av materialets naturliga skönhet samt på grund av stenens övriga goda egenskaper såsom hållbarhet, energieffektivitet samt renhet. Med ett stenhus får du en stabil inomhusmiljö med lätt reglerbar temperatur och ren luft, vilket minskar risken för luftrörssjukdomar och allergier.

Hus i trä

Här i Sverige har trähuset alltid haft en speciell status. Den faluröda villan med vita knutar symboliserar på många sätt det svenska boendet och är idag fortfarande ett populärt bostadsalternativ när det kommer till nyproduktioner. Men trähus kan så klart vara så mycket mer. På grund av materialets flexibilitet finns det många valmöjligheter och vi bistår gärna med idéer, förslag eller bara allmän inspiration om du har svårt att bestämma vilken typ av trähus du är intresserad av.

Attefallshus

Perfekt för dig som vill ha extra boyta på tomten eller som är intresserad av en ny bastu eller varför inte ett trädgårdsförråd. Attefallshus kan byggas på en mängd olika sätt, med det gemensamt att den lilla storleken gör att det inte krävs bygglov för att uppföra dem. Hör av dig om du vill veta mer om hur vi arbetar med Attefallshus!

Husexperterna i Stockholm